דמי לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

28/06/2009 | 11:01 | מאת: ש

שלום רב, בעלי עצמאי ואני עובדת עימו, אנו מתכננים הריון ורציתי לדעת האם אהיה זכאית לדמי לידה במידה ואני מרבלת תלוש משכורת ממנו? בעבר ביררנו האם אני יכולה להחשב גם כעצמאית מאחר וזהו עסק של שנינו אך רשום רק על שמו אבל הבנתי שזה לא תופס מבחינת דמי לידה, האם נכון? דבר נוסף שלא ממש ברור לי- אישה שאיננה עובדת אך משלמת ביטוח לאומי כנדרש זכאית לדמי לידה?

שלום רב, קודם השאלה השנייה. אישה שאינה עובדת אינה זכאית לדמי לידה. לעניין השאלה הראשונה, אם את שכירה במקום העבודה של בעלך אזי את עובדת לכל דבר ועניין ואין מניעה לקבל דמי לידה. בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה