אבטלה בזמן חל"ת

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

26/06/2009 | 07:40 | מאת: רונית

ילדתי ב-22.11.08 ובקשתי ממקום העבודה חופשת לידה שאושרה לי עד ספטמבר 2009.כאמור לא פוטרתי מהעבודה אולם החודש החלו להתעורר קשיים כלכליים (קיצצו לבעלי בשעות העבודה והמשכורת שלו קטנה ב-1/3).האם אני יכולה להגיש בקשה לקבלת דמי אבטלה? (הבטחת הכנסה אני לא יכולה לקבל כי יש לנו רכב).

שלום רב, לצערי הרב עובד בחל"ת אינו יכול לקבל דמי אבטלה. מאחלת לך שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר. בברכה, רחל שחר, עו"ד

18/10/2009 | 08:54 | מאת: אני

אני יודעת בוודאות כי ניתן להגיש בקשה לדמי אבטלה בזמן חל"ת, ואף צלצלתי לביטוח לאומי לוודא זאת מולם, אמרו לי שחל"ת הוא כדין התפטרות וניתן לקבל כעבור 90 יום את דמי האבטלה.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה