הרעת תנאים?

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

22/06/2009 | 14:36 | מאת: רותם

אני עובדת בחברה כ- 3 שנים, ובתפקיד ניהולי בשנה האחרונה,אני נמצאת בחודש החמישי להריוני, המשרד שלנו לא עובד באופן קבוע (בתקופות שיש עבודה עובדים יותר וכשאין עובדים פחות) כרגע אני מקבלת את הפריבילגייה לשעות כי אני המנהלת (יש תקופות שרק אני נמצאת במשרד בגלל מחסור בעבודה). הבוס שלי החליט כי אני לא יוכל לתפקד כאמא לאחר חופשת הלידה בתפקיד שלי ומתכוון להעביר אותי תפקיד, כמובן שאני לא מסכימה איתו, ואמר כי הוא לא יפגע בשכר (אני מקבלת לפי שעה) ובתנאים, אך אוטומטית כאשר תהייה מנהלת משרד חדשה היא תקבל עדיפות על שעות על פניי, בתקופות שיש פחות עבודה, ומיותר לציין שדבר זה פוגע ומשפיל. האם זה הרעת תנאים וניתן לעשות עם זה משהו?

שלום רב, מה שמנסה המעסיק שלך לעשות נחשב לעבירה על חוק עבודת נשים. קודם כל הקליטי אותו (באופן חוקי) על מנת שתהיינה לך ראיות ואח"כ ננסה להבין מהראיות מה בדיוק בכוונתו לעשות. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה