חופשת לידה של הבעל

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

22/06/2009 | 13:39 | מאת: נעמה

רציתי לברר לגבי זכויות של הבעל במידה ואנחנו רוצים להתחלף בחופשת הלידה. אני לא עבדתי בעבודה קבועה, יש חודשים שעבדתי 3-4 ימים ויש חודשים שעבדתי שבועיים אבל יש לי 10 תלושי שכר (מ-2 מקומות עבודה שונים) מ14 חודשים לפני הלידה והבנתי כי אני זכאית לחופשת לידה מלאה. איך מחושבים דמי הלידה במקרה כזה? אם לאחר 6 שבועות אני רוצה שבעלי יחליף אותי בחופשת הלידה ואני חוזרת לעבודה כעצמאית האם יש לו זכויות כמו שלי? כמה זמן הוא צריך לתת התראה למעביד שלו והאם המעביד יכול לסרב לאשר לו את החופשת לידה? האם הוא יכול לפטר אותו במהלך חופשת הלידה או מיד אחריה? אם הוא מבקש חופשת לידה והמעביד מחליט לפטר אותו בשביל לא לאשר לו את החופשה האם הוא יכול לעשות דבר כזה? תודה

שלום רב, המקרה מורכב מדי לייעוץ באינטרנט. נא לפנות לייעוץ פרטני. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה