זכויותי כמתפטרת אחרי חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

21/06/2009 | 17:04 | מאת: נוגה

רחל שלום אני נמצאת כרגע בחופשת לידה מזה חודשיים. בזמן היותי בהריון ניסתה הבוסית שלי לפטר אותי אך לא הצליחה. היא פנתה לתמ"ת בבקשה שפטר אותי כי אני לא מקצועית אך התמ"ת נתן לה תשובה כי ברור שהיא מנסה לפטר אותי בגלל ההריון.כיוון שמערכת היחסים שלנו התקלקלה ואני לא רוצה לחזור לעבוד, השאלה שלי מתי אני צריכה להודיע על פיטורין וכיצד? (בכתב או בעל פה?)ומהן זכויותיי בתור עובדת באותו מקום שנתיים ימים?

שלום רב, חבל מאוד לעזוב בשלב הזה כי את מפסידה המון זכויות. אולי תשקלי זאת שנית??? בכל מקרה, אם תחליטי לעשות זאת עלייך להודיע מוקדם ככל האפשר למעסיק על מנת שיוכל להתארגן שימי לב, שאם תתפטרי תצטרכי להמתין 3 חודשים עד שתקבלי דמי אבטלה. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

22/06/2009 | 11:41 | מאת: נוגה

שלום עו"ד רחל שחר איזה זכויות אני מפסידה? הרי אני אמורה להחשב כמפוטרת אם אני מתפטרת כרגע לא? המעסיקה (שעסק זה שייך לה) כבר התארגנה על מחליף שהינו על בסיס קבוע. ומבחינת המעסיקה אני יודעת שלאור כל מה שקרה היא מעדיפה שאני לא אחזור (ידוע באופן לא רישמי) אז מה לעשות? תודה רבה נוגה

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה