חישוב דמי לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

16/06/2009 | 15:31 | מאת: שלומית

ילדתי בתאריך 12/11/08. דמי הלידה חושבו על פי החודשים אוגוסט, ספטמבר ואוקטובר. אני מורה המועסקת על ידי החברה למתנסים ובקיץ אנחנו לא מלמדים. בחודש אוגוסט עבדתי רק 3 ימים שהיו ימי הכנה לשנת הלימודים הבאה והמשכורת שלי הייתה 752 ש"ח. דמי הלידה אכן חושבו עפ"י חודש אוגוסט למרות שכתבתי מכתב ומסרתי אישורים מתאימים. המשכורות בחצי השנה האחרונה היו בין- 4000-5000 ש"ח וחישוב הכולל את חודש אוגוסט מקטין משמעותית את גובה דמי הלידה. האם ישנם מקרים חריגים שבהם לא מתייחסים לממוצע "היבש" של שלושה חודשים אחורה או שזהו החוק?

שלום רב, על פי מיטב ידיעתי לביטוח הלאומי ישנו שיקול דעת בנושא. יחד עם זאת, על מנת לקבל תשובת מושכלת אנא פנילמוסד לביטוח לאומי. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה