דמי לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

14/06/2009 | 09:46 | מאת: מיטל

רחל בוקר טוב, 1) רציתי לשאול לגבי טופס תביעה לדמי לידה, הבנתי שאפשר להגיש אותם עד חודשיים לפני הלידה, והרופא נשים אמור לחתום על תאריך המשוער ללידה. ובמקביל ממשיכה לעבוד כרגיל עד הלידה (פשוט רוצה להוריד מעלי את הלחץ של אחרי) האם הקדמת הגשת התביעה יכול לפגוע לי בדמי לידה? 2) אם אחרי חופשת הלידה התפטרתי מהעבודה, זה יחשב כהתפטרות או כפטורין? והאם אני יכולה לחתום דמי אבטלה וכמה ימים? 3) ימי מחלה לאישה בהריון, האם הם משולמים במלואם? במידה ולא, האם הם יפגעו לי בגובה דמי הלידה? תודה רבה, מיטל

שלום רב, 1. אנא פני ספציפית בעניין זה לביטוח הלאומי על מנת לקבל תשובה. 2. אם את מתפטרת אחרי חופשת לידה, וזה פחות מתשעה חודשים אחרי הלידה תקבלי פיצויי פיטורין אולם תצטרכי להמתין 90 ימים כדי להיות זכאית לדמי הלידה. 3. ימי מחלה, אם אינם קשורים להריון ישולמו במלואם. בתקווה שתהיי בריאה ולא תזדקי לימי מחלה. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה