הפסקת עבודה במשמרות לילה לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

09/06/2009 | 04:41 | מאת: סיון

אני בחודש שביעי ועובדת כיום בעבודה הכוללת משמרות לילה. לא אוכל לעבוד בעבודה זו בחודש תשיעי בגלל אופיה וכן לא אחזור אליה לאחר הלידה.האם יש עילה לבקש דמי לידה על תקופה העולה על 12שבועות וכן האם יש דרך לקבל דמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 יום. מקום העבודה שלי לא מתכוון לפטר אותי וההחלטה על העזיבה היא שלי.

שלום רב, על פי הנסיבות כפי שתיארת אותן לא תוכלי לקבל אבטלה ללא המתנה של 90 ימים. לעניין תקופת דמי לידה הדבר קבוע בחוק ואינו נתון לשיקול דעת של אדם זה או אחר. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה