דמי לידה ושמירת הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

03/06/2009 | 10:13 | מאת: נריה

שלום, אני כרגע בהריון עם שלושה עוברים, עובדת כשכירה 3/4 משרה קרוב לשלוש שנים. ב - 1.4.09 פתחתי עסק בנוסף לעבודתי כשכירה. כיום אני בשמירת הריון במקום העבודה שלי כשכירה אני לא עובדת, אבל מאידך העסק עובד כרגיל בעיקר ע"י בני משפחה שעוזרים לי ללא תשלום (עסק של מכונות סיגריות שמצריך 5-7 שעות עבודה שבועיות)ואני משלמת דמי ביטוח לאומי כרגיל. שאלתי היא האם עצם היותי כרגע בשמירת הריון יכול להוות לי בעיה עם קבלת תשלום דמי הלידה כעצמאית? ואיך יחושב לי התשלום. ישנם זכויות נוספות שאני יכולה לקבל גם כשכירה וגם כעצמאית? תודה על תשובתכם המהירה.

שלום רב, אנא פני לביטוח הלאומי לקבל תשובה ספציפית לשאלתך. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה