פיטורין בהריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

31/05/2009 | 17:06 | מאת: מיכאלה

שלום רב, אני מועסקת בבי"ס מזה 4 שנים במסגרת קרן קרב, בתוכנית שבה המפעילה שלי היא חברת טלרום, חברה נוספת שמקבלת כסף על כל שעת עבודה שלי והיא בעצם כאילו האחראית שלי. את המשכורות אני מקבלת בחלוקה מחברת מרמנת (שמתעסקת בענייני השכר בלבד עבור קרן קרב) ומחברת טלרום. .בכל שנה מוציאים אותי לחל"ת במהלך חודשי הקיץ יולי ואוגוסט ובסוף אוגוסט מתחדשת חתימת החוזה שלי מול קרן קרב . לפני יומיים קיבלתי מכתב מחברת מרמנת על כך שהיא מסיימת חוזה של 5 שנים מול קרן קרב, ולפיכך במקום חל"ת הם מסיימים את ההעסקתי. אני בהריון, בדיוק התחלתי את החודש החמישי וכבר לפני יותר מחודש הודעתי למנהלת ביה"ס ולמנהלת התוכנית בטלרום על ההריון. מי שמחליט בכל שנה להאריך את ההעסקה היא מנהלת ביה"ס שלא הודיעה לי על כל שינוי וכאמור החוזה שלי על קביעת תנאי השכר נחתם מול קרב. סיום העסקה הוא פיטורין לדעתי ורציתי לדעת האם זה אפשרי ומי בעצם נחשב המעסיק שלי מבין כל הגורמים הללו ומחוייב לי לפי חוק פיטורין של נשים בהריון?

שלום רב, כולם מעסיקייך, הדבר קרוי מעסיקים במשותף. לא ניתן לפטרך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה