פיטורים לאחר הארכת חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

28/05/2009 | 00:33 | מאת: אחת שפוטרה

עבדתי במקום עבודתי כשנה וחצי בטרם ילדתי את בני. יצאתי לחופשת לידה ב 26 בדצמבר 2008, והייתי אמורה לשוב לעבודה ב 2.4.09. המעסיק הראה נכונות להחזיר אותי לעבודה מתי שארצה, ועל כן הארכתי את חופשת הלידה עד ל 1.6.09 (כלומר, חל"ת). כעת, משהייתי אמורה לחזור לעבודה התבשרתי טלפונית כי אני מפוטרת ונשלח לי מכתב פיטורים במייל. האם זה חוקי מה שהוא עושה? ממתי מחשבים את ה 60 יום שבהם אסור לפטר אותי? מה מגיע לי? אודה לתשובתך.

שלום רב, חישוב 60 הימים בהם אסור לפטר אותך הוא מתום חופשת הלידה ולא מתום החל"ת. טריק מעט נבזי בעיני של המעסיק. בהצלחה בדרכך החדשה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה