מחליפה בתפקיד זמני

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

27/05/2009 | 13:49 | מאת: איילת

שלום רב , אני מועסקת בחברה כ- 6 שנים , לפני כחצי שנה התחלתי בתפקדי בו אני מחליפה יולדת בחופת לידה . לפני תום התפקיד הוצע לי להחליף מישהיא נוספת שעתידה ללדת בספטמבר. שאלתי היא : גילית שאני בהריון, מה שאומר שלא אוכל להחליף אותה בכל חופשת הלידה שלה (היא מתכננת להאריך לשנה ). האם מותר להם לפטר אותי או להחליף לי תפקיד משום הודעתי זו ? טרם הודעתי למעסיק שלי .

שלום רב, לפטר אותך אסור להם. גם להחליף תפקיד בעיקרון אסור אלא אם זה לתפקיד דומה ובאופן שלא יפגע בזכויותייך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה