פיצויי פיטורים לאחר חופשת לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

26/05/2009 | 20:01 | מאת: יעל

שלום,עבדתי 3 שנים במקום עבודתי. חופשת הלידה הסתיימה ב 1/10/08 והארכתי בחודשיים נוספים עד ל- 1/1/09. כשהייתי אמורה לחזור לעבוד נאמר לי להשאר בבית, קיבלתי שכר עבור חודשיים וב- 1/3 קיבלתי מכתב פיטורין ושולם לי חודש הודעה מראש. שאלותי: 1. האם חודש הודעה מראש נחשב לוותק לפיצויים? 2. האם החודשיים בהם הארכתי את החופשה נחשבים לוותק לפיצויים? 3.שכרי היה בסיס+עמלות. לגבי פיצויי פיטורין,המעסיק הודיע שיחשב ממוצע עמלות לפי12 חודשים מיום הפיטורין ולא מיום יציאתי לחופשת לידה (הרי לא היו לי עמלות בזמן חופשת הלידה ובחודשיים בהם שילמו לי לפני הפיטורין ובהודעה מראש)? תודה

שלום רב, ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני לחישוב מדוייק של הסכומים המגיעים לך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה