תהליך תמ"ת

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

26/05/2009 | 13:29 | מאת: שני

שלום רב, הנני ממתינה לתשובה ממשרד התמ"ת בקשר לפיטוריי,במידה והתשובה הינה חיובית והמעביד רשאי לפטר אותי יום לפני הלידה,אני זכאית לחודש הודעה מוקדמת,אך אם אני יולדת אני אקבל דמי לידה מביטוח לאומי,האם עדיין אני זכאית ל30 יום הודעה ממעסיקי או שזה מתבטל בשל החפיפה בין השניים? תודה רבה

שלום רב, אם יש חפיפה בין הזמנים תקבלי רק מגורם אחד ולא משניהם. נקווה שלא יקבל היתר מהתמ"ת. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

01/06/2009 | 10:28 | מאת: שני

ראשית תודה רבה על תשובתך, שנית,אך לפי החוק ולפי חוזה העבודה שלי במידה ואני מפוטרת מגיע לי 30 יום הודעה מוקדמת,אז מדוע אינני רשאית לקבל זאת ממעבידי? האם במידה ויקבל היתר(נקווה שלא) אוכל להגיש את התביעה לדמי לידה במועד מאוחר יותר וכך בעצם להרוויח את ה-30 יום הודעה מוקדמת(כדי שלא תהיה חפיפה בין הזמנים). תודה רבה על עזרתך

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה