הרעת תנאי עבודה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

24/05/2009 | 13:00 | מאת: ג.ר

שלום רב אני בהריון בחודש החמישי.עובדת כמהנדסת תוכנה בהייטק. פוטרתי מעבודתי לאחר 3 חודשי עבודה.במהלך אותה תקופה קרו הדברים הבאים: 1. קיצצו משכרי 5% (ההודעה נמסרה בע"פ ע"י נציג החברה בסוף חודש שכבר) 2. קיצצו לי בקצבה לארוחות צהרים.(קיצוצים אלו נעשו לכל העובדים) 3. הפיטורים היו שלא בתום לב,כלומר,בגלל הריוני (הרופא התעסוקתי הורה לי שלא לעבוד בחלק מסוים של המפעל בגלל חומר מסוכן שלא נאמר לי ברעיון העבודה ולכן הנטל נפל על מנהלי ). 4. עבדתי לא בהתמחותי למרות שהיה סיכום אחר ברעיון העבודה. 5. המעסיק דרש ממני לעבוד 20 שעות נוספות כל חודש מעבר ל-9 שעות כל יום. (החוזה מגדיר עבודה של 9 שעות בלבד כל יום) . האם יש מקום לתביעה ומה הסכום לכל סעיף?

שלום רב, על מנת לבחון את השאלה האם יש מקום לתביעה עליי לדעת שתי עובדות קריטיות: 1. כמה זמן עבדת שם לפני הכניסה להריון? 2. מתי נודע למעסיקך על הריונך? בברכה, רחל שחר, עו"ד

25/05/2009 | 09:10 | מאת: ג.ר

בוקר טוב תודה על תשובתך. 1. התחלתי לעבוד שם כשאני בהריון בחודש השני להריוני. (כמובן שלא הודעתי על כך בראיון) 2. הודעתי למעסיקי על הריוני חודש אחרי שהתחלתי לעבוד . תודה ג.ר

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה