שאלה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

21/05/2009 | 15:37 | מאת: שיר

שלום רב, אני מורה בבי"ס תיכון בארץ, ולפני כשבועיים נאמר לי ע"י המנהלת שמתכוונים לפטר אותי ולשלם לי פיצויים, בגין קיצוץ שעות במקצוע (אני צפויה ללדת באוגוסט). אמרתי למנהלת שאני מעוניינת לעבוד בהיקף של שליש משרה לאחר חופשת הלידה (עכשיו אני עובדת במשרה כמעט מלאה), והיא דרשה ממני להגיש לה זאת בכתב. לאחר שהגשתי לה את המכתב היא הודיעה לי שיש להם שליש משרה לתת לי בחטיבה. אינני מעוניינת לעבוד בחטיבה, ואני סבורה שמדובר בהרעת תנאים שכן בחטיבה אין גמולי בגרות. האם במידה ואסרב הדבר ייחשב כהתפטרות מצדי ולפיכך לא אהיה זכאית לפיצויים? תודה רבה.

שלום רב, עצם מתן המכתב היתה לטעמי טעות. הם לא יכלו לפטר אותך. ממליצה לך לגשת בהקדם לייעוץ פרטני אצל עו"ד. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה