זכאות לדמי לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

16/05/2009 | 22:10 | מאת: חדוה

מאז סיום לימודיי בשנת 2000 עבדתי רצוף, אם כשכירה ואם כעצמאית עד סיום עבודתי במקום העבודה האחרון בנובמבר 2007. התחלתי את עבודתי במקום עבודתי האחרון ב- 1.7.06 ב- 12.7.07 יצאתי לחופשה ללא תשלום באישור המעביד עד ל- 1.11.07 ב- 1.11.07 קיבלתי מכתב פיטורין (בעיקבות קיצוצים ללא קשר לחל"ת). שולם לי עבור חודש התראה מוקדמת עבורו לא נידרשתי להגיע למקום. בעת פיטורי (1.11.07) הייתי בחודש השני להריוני. מדצמבר 2007 ועד מרץ 2008 קיבלתי דמי אבטלה מביטוח לאומי. ב- 3.7.07 ילדתי בשעה טובה. לאחר ששלחתי את כל המסמכים והטפסים הנידרשים נידחתה בקשתי לדמי לידה. ולאחר בירור הסיבה התברר לי כי זמן הפסקת העבודה נספר מעת יציאתי לחל"ת ולא מעת פיטוריי. ברצוני לערער על החלטה זו, מאחר שהייתי עובדת של אותו מקום עבודה בזמן החל"ת ולולא פוטרתי הייתי חוזרת לעבוד כמסוכם. כאשר פוטרתי ביררתי עם המוקד של ביטוח לאומי לגבי זכויותיי ונאמר לי כי אהיה זכאית לדמי לידה. שאלתי היא - האם אני זכאית לדמי לידה וכדאי לי לערער על ההחלטה? תודה רבה.

החלטה באמת מוזרה שכן בעת חל"ת ממשיכים להתקיים יחסי עובד מעביד. ממליצה לך לערער. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה