התפטרות או פיטורים

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

08/05/2009 | 20:13 | מאת: אביבה

יש לי וותק של שנה שולושה חודשים במקום עבודתי במישרה מלאה. עם חזרתי מחופשת לידה,התברר לי שתנאי העבודה השתנו ואיאלץ להסתדר מבחינת סידור עבודה במשמרות עם עובדת אחת,במקום שלושה עובדות. מאחר ואני מטפלת בתינוק,ביקשתי מאותה עובדת למשוך לי חצי שעה נוספת כדי שאספיק להגיע לעבודה.המעסיק טוען שזו בעיה שלי אם היא מסרבת. השאלה שלי היא מה אני עושה עכשיו כשאין לי אפשרות להמשיך לעבוד שם מהסיבה הזו בלבד (ככל הנראה,בגיבוי המעסיק,אותה עובדת היא קרובת משפחה והוא לא רוצה להתעמת איתה).האם זה פיטורים או התפטרות.האם לשלוח לו מכתב,ולמי אפשר לפנות כדי לקבל הפנייה וייעוץ כדי לקבל את מלוא זכויותיי. יש לציין שזה לא מקום עבודה מסודר (חנות צעצועים) ושאותו מעסיק ושתלוש המשכורת די "תמציתי" בלי שום זכויות למעט נסיעות.

שלום רב, אם תתפטרי עד תום תשעה חודשים מהלידה תהיי זכאית לפיצויי הפיטורין שלך בלי קשר לשאלה אם זה פיטורין או התפטרות. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה