הרעת תנאים בזמן הריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

03/05/2009 | 16:04 | מאת: מרינה

שלום רב, אני עובדת בחברת היי טק- חברת אוטסורסינג מזה שנה וחצי. בכל התקופה אני עובדת אצל אותו לקוח. אני בהריון בשבוע 9 הודעתי לחברה שלי וללקוח על ההריון ברגע שגיליתי אני וזה היה בשבוע 5. לפני שלושה ימים פנו לכל עובדי החברה שעובדים באתר הנ"ל והודיעו שמקצצים לנו 5% מהשכר + 50% מקרן השתלמות, כמו כן נלקח יום בחירה (חופש בערב חג אחד לשנה על חשבון החברה)- יום זה נלקח יום אחד לפני ערב פסח.. האם יש לי זכויות לדרוש ולהשאיר לי את אותם התנאים מכיוון שאני בהריון והודעתי על זה מייד? למי אני יכולה לפנות בנושא? כי הרי מי שלא יחתום על ההרעת התנאים הזו נחשב כמי שהודיע על הטפתרות. תודה מראש.

שלום רב, בהחלט זו עבירה על חוק עבודת נשים. עלייך לפנות בהקדם למנהלת משאבי אנוש בחברה וליידע אותה על העניין שמבוצעת כאן פעולה בניגוד לחוק. לרוב, בוודאי בחברות היי טק עצם האזהרה עוזרת, אם לא, אנחנו כאן. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

18/06/2009 | 22:11 | מאת: תמר

האם זו עדיין עבירה על חוק עבודת נשים אם ההורדה היא גורפת לכלל העובדים? הרי הסיבה להורדת השכר היא לא ההריון. האם החוק תופס אם העובדת בתחילת ההריון ועדיין לא הודיעה למעסיק? תודה.

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה