התפטרות מהעבודה לרגל מעבר לחו"ל

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

01/05/2009 | 07:23 | מאת: הריונית

שלום רב, אני בשבוע ה-23 להריוני, עובדת במקום עבודתי כבר שנתיים ברצף. אני ובעלי מתכננים מעבר לחו"ל. שאלתי היא: במידה ואני מתפטרת בזמן הקרובמעבודתי(בכל מקרה עליי להשאר חודש בעבודה לאחר ההתפטרות) האם אני זכאית לקבל את דמי הלידה המלאים למרות שהתפטרתי?

שלום רב, דמי הלידה אינם קשורים לשאלה האם התפטרת או לא אלא לשאלה האם צברת אכשרה מספקת בה הופרשו עבורך דמי ביטוח לאומי. תשובה לשאלה זו תוכלי לקבל בסניף הביטוח הלאומי הקרוב לביתך. אגב, על פניו מבלי לבדוק ספציפית את הנתונים שלך עושה רושם שתהיי זכאית לדמי לידה אבל ודאי זאת בביטוח הלאומי. בהצלחה והריון קל, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה