פיטורים במהלך ההריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

30/04/2009 | 09:34 | מאת: שחף

שלום רב. התחלתי לעבוד בעבודתי בתחילת פברואר 2009, וגיליתי במהלך אפריל שאני בהריון (ומסתבר שהייתי בהריון כבר כשהתחלתי לעבוד ולא ידעתי זאת). בשבוע 15 הודעתי למעסיקיי והתגובה היתה על פניו טובה. כמובן שאיני יודעת מה עלול לקרות אך כן יש לי חשש כי חוקית, מאחר ואני עובדת שם פחות מחצי שנה, הם יכולים לפטר אותי רוצים בכך. השאלה היא כזו: עד איזה שלב ובאילו תנאים ניתן לפטר אישה בהריון, במיוחד כשהיא נכנסה להריון כשעובדת שם פחות מחצי שנה? תודה רבה

שלום רב, במצבך ניתן לפטר אותך ללא היתר מהתמ"ת כל עוד את עובדת שם פחות מחצי שנה. יחד עם זאת יש לקוות כי לא תפוטרי שכן נשמע כי מעסיקייך מרוצים ממך. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד

05/05/2009 | 10:01 | מאת: שחף

לא בטוחה אם הבנתי אותך נכון - אחרי שאהיה מועסקת על ידם יותר מחצי שנה - ה"סכנה" תחלוף מעל ראשי? למרות שאני בהריון? מה שמדאיג אותי בגדול זה האם חלילה בעוד כמה חודשים הם יכולים להגיד שלום ולא להתראות וזה יהיה חוקי. המון תודה!!

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה