פגיעה בקרן השתלמות

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

27/04/2009 | 14:44 | מאת: לילי

שלום, אני עובדת בחברה שנתיים ו-8 חודשים, בהריון בחודש +5. הודיעו לנו שעקב המצב בשוק יעשו כמה דברים: 1. יוטל על כל עובד יותר השתתפות בארוחות צהריים (במקום 10 ש"ח ירד 20 ש"ח) מהשכר. 2. קרן השתלמות מורידים את השתתפות המעסיק ל-5% במקום 7.5% האם מותר להם להוציא זאת לפעול גם לגביי ? מה זכויותי בנושאים אלו ? האם פגיעה בקרן ההשתלמות פוגעת בשכר לצורך חישוב דמי הלידה/ביטוח לאומי ? אודה לתשובה מהירה תודה

שלום רב, חוק עבודת נשים הוא ברור מאוד אסורק להם לפגוע בזכויותייך מכל סוג שהוא. הפרשה לקרן השתלמות לא רלבנטית לעניין חשיוב דמי לידה. הבהירי למעסיקך כי הוא עובר על החוק. בברכה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

28/04/2009 | 09:57 | מאת: לילי

קודם כל תודה על תשובתך. האם זה גם נכון לגבי האש"ל ? אסור להם לפגוע בי בתנאים אלו ?

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה