התניה בבקשה להוריד חצי שעת עבודה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

24/10/2007 | 08:25 | מאת: ימית

שלום לך, אני אמורה לחזור לעבודה בעוד כשבועיים וחצי מחופשת לידה. ביקשתי מהמנכל שאצלו אני עובדת כבר 4 שנים שבתום תקופת שעת ההנקה לעבוד חצי שעה פחות (כלומר במקום 7.30-16.30 לעבוד 7.30-16.00) עם הורדת שכר בהתאמה. הוא התנה את זה בכך שלא אחסיר בזמן שהילד יהיה חולה. האם יוכל לפטר אותי מסיבה זו ?

24/10/2007 | 08:27 | מאת: ימית

כמו כן אשמח לדעת כמה שעות מחלת ילד מגיע לי בשנה.

נא ראי תשובתי הקודמת.דומני שעניתי גם על כך. בברכה, רחל שחר, עו"ד

שלום ימית, אסור למכ"ל להתנות התנייה כזו. על פי חוק דמי מחלה מותר לך להיעדר בשל מחלת ילד 8 ימים בכל שנה. למעל הסדר הטוב הבאתי עבורך ציטוט מתוך חוק דמי מחלה (היעדרות בשל מחלת ילד): "עובד שעמו ילד שלא מלאו לו 16 שנים, זכאי לזקוף בשל מחלת ילדו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו, ימי היעדרות במספר ובתנאים אם התקיים אחד מאלה: (א) בן זוגו הוא עובד ולא נעדר מעבודתו מכוח זכאותו כאמור, או שבן זוגו הוא עובד עצמאי שלא נעדר מעסקו או שעסק במשלח ידו בימי היעדרות העובד - עד 8 ימים בשנה; (ב) הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית של העובד, או שהעובד הוא הורה יחיד של הילד - עד 12 אם יש אלות נוספות אשמח לענות. בברכה, עו"ד רחל שחר

24/10/2007 | 11:19 | מאת: ימית

תודה

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה