שיעור דמי לידה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

23/04/2009 | 20:32 | מאת: נוגה

איך אני יכולה לדעת את גובה דמי הלידה שאקבל? למשל דמי אבטלה זה שבעים אחוז או משהו כזה ממוצע של מספר משכורות אחורה. אז אפשר לשער... אבל לא מצאתי בשום מקום כמה זה דמי לידה ולפי מה מחשבים את שיעורם? הבנתי שזה תלוי בגובה ההכנסה של היולדת ושיש תקרה... אבל מה השיעור הסופי? אחד לאחד כמו המשכורות שלה? מה??? איך מחשבים? תוכלו לעזור לי עם זה? תודה נוגה

שלום רב, החישוב הסופי של דמי הלידה נעשה על ידי הביטוח הלאומי וכולל פרמטרים רבים כמו משכורת אחרונה, חלקיות משרה, נקודות זיכוי ועוד ועוד. על כן כדי לקבל תשובה מדוייקת עלייך לגשת לסניף המוסד לביטוח לאומי שם יערכו בעבורך סימולציה מדוייקת. בהצלחה, רחל שחר, עו"ד דיני עבודה זכויות נשים בהריון

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה