דמי לידה, דמי אבטלה

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

23/04/2009 | 12:37 | מאת: בר

שלום,שואלת בשנית בבקשה התפטרתי ממקום עבודתי במרץ ואני ממתינה כרגע 90 יום לקבלתדמי אבטלה. גיליתי שאני בהריון(איזה כיף) האם אהיה זכאית לקבל דמי לידהבעוד 9 חודשים? עבדתי 3שנים רצוף לפני התפטרותי תודה רבה!

שלום רב, קודם כל מזל טוב. לעניין שאלתך: דמי לידה ישולמו לעובדת ששולמו בעדה דמי ביטוח כנדרש בחוק: יולדת ששולמו בעדה 10 חודשים מתוך 14 חודשים שקדמו ליום הפסקת עבודתה בזמן ההריון, או 15 מתוך 22 חודשים, תהא זכאית לדמי לידה בעד 12 שבועות. יולדת ששולמו בעדה דמי ביטוח 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ליום הפסקת עבודתה בזמן ההריון, תהא זכאית לדמי לידה בעד 6 שבועות. בברכה, רחל שחר, עו"ד

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה