פיטורין בזמן היריון

דיון מתוך פורום  זכויות נשים בהריון ולאחר לידה

16/10/2007 | 14:40 | מאת: אילנה

עו"ד רחל שחר, שלום רב! שמי אילנה ואני בהריון בחודש תשיעי. המעסיק שלי הודיע לי שברצונו לפטר אותי, כי לטענתו הוא חסר שביעות רצון ממני בגלל שאני נעדרת הרבה מהעבודה לרגל בדיקות הריון שונות שאני מבצעת. האם הוא יכול לעשות זאת?

היי אילנה. ע"פ התיאור שהבאת מעבידך עובר לאור יום על איסור לפטר נשים הרות, ולאור תיאורייך סיכויייו לקבל אישור מהתמ"ת על מנת לפטרך קלושים, שכן סיבת נסיונו לפטרך היא באופן ישיר-הריונך. מכל מקום, הקליטי אותו מבעוד מועד על מנת שתהא בידך ראיה קבילה. לידה קלה ובהצלחה.

22/10/2007 | 17:23 | מאת: דיאנה

האם מותר לפטר אותי בזמן שאני בחופשת לידה? שבועיים לפני שחזרתי לעבודה קיבלתי מכתב פיטורים הבית אם תאריך ב-15/01/08 יום האחרון של עבודתך ויצאתי לחופשה 10/07/07. אשמח לקבל תשובה ותודה

מנהל פורום זכויות נשים בהריון ולאחר לידה