חידוש טיפול שורש- דלקת מתחתיו והמשך טיפול

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

31/07/2011 | 16:38 | מאת: שרון

שלום יש לי טיפול שורש שמתחתיו יש דלקת. עשיתי חידוש טיפול שורש לפני כחודשיים וחצי ואני עם סתימה זמנית. רופא אחד המליץ לי לעשות מבנה מיידי כייוון שיש מספיק שן וחבל לעשות סתם כתר ומבנה. האם זה הגיוני? עוד אמר רופא אחר שאם אין יל כאבים לא היה צורך לפתוח את הטיפול שורש בכלל אלא להשאיר כך.האמנם<?

05/08/2011 | 18:33 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שרון שלום, אם טיפול השורש בוצע ע"י מומחה לטיפולי שורש אז הוא צריך לתת הנחיות ברורות ומדוייקות לגבי סדר הפעולות של המשך הטיפול והתזמון שלהן. בכל אופן, לאחר טיפול שורש יש לבצע מבנה בהקדם האפשרי כדי למנוע הזדהמות של תעלות השורש דרך הסתימה הזמנית. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה