שן קדמית שנשברה - הבקעת שן או שתל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

16/06/2011 | 16:46 | מאת: ענבל

שלום רב, לפני כ-10 שנים נפגעה לי השן הקדמית והחלה להשחיר. כעבור 6 שנים עשו לי כתר במקום השן. לפני שבוע נשברה לי כותרת השן והרופא המליץ על הבקעת שן כאשר ציין שיש סיכוי כי לאחר ההבקעה יתברר כי השן סדוקה. כמה שאלות: 1. הוצע לי לבצע הבקעה באמצעות סמכים בשיניים - האם יש אופציה אחרת? אסתטית יותר? 2. האם יש אפשרות לשים לי כתר עם סוג של בורג אך עדיין לשמור על השן שלי בחניכיים? מעין שלב ביניים בין כתר רגיל לבין שתל. 3. האם מומלץ לבצע הבקעה למרות שיכול להיות שבסופו של דבר אצטרך לעקור את השן ולעבור השתלה? תודה, ענבל

17/06/2011 | 12:36 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ענבל שלום, אין אופציה אחרת השונה מסמכים או גומיות למשיכת השן. כדי להחליט אם קיימות אופציות טיפוליות נוספות לגבי השן, אין ברירה, אלא להבדק ע"י מומחה ואז לקבל תשובות ספציפיות. גם לגבי שאלתך באם כדאי לבצע הבקעה או לעקור ולבצע שתל, התשובה תלויה במספר גורמים כגון אורך השורש, שיקולים אסתטיים, עובי החניכיים והעצם ועוד... בהצלחה

מנהל פורום שיקום הפה