טיפול שורש חוזר שהסתבך- מה רצוי לעשות?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

28/05/2011 | 07:46 | מאת: נועה בת 46

לפני כחצי שנה סבלתי מכאבים בשן 46 שטופלה לפני שנים בטיפול שורש. רופא השינים שבדק אותי מצא שיש דלקת כרונית בקצה הפנימי של שורשי השן. טופלתי במוקסיפן וכשזה לא עזר טופלתי באוגמנטין 875 וחלפו הכאבים. עברו 5 חודשים ושוב נתקפתי בכאבים באותה שן. רופא השינים החל בחידוש טיפול השורש . סגר את המקום בסתימה זמנית וזימן אותי להמשך טיפול בעוד 10 ימים. בינתים ספגתי כאבים עזים ונפיחות רבה מאד בפנים. רק בעזרת הרבה תרופות הרגעה, אוגמטין 875 ורופאים נפלאים במחלקת פה ולסת במרכז רפואי מכובד ירדה הנפיחות והכאבים פחתו באופן משמעותי. כעת מתלבטת : 1. האם לחזור לאותו רופא מומחה שלאחר טיפולו התדרדר מצבי כל כך? 2. האם יש בכלל אפשרות לפתרון הבעיה בהמשך חידוש טיפול השורש? 3. האם עדיף לעקור את השן , לרפא את המקום ולהכנס לתהליך של השתלת שן? אני שואלת אך ורק במובן הרפואי. תודה מקרב לב מנועה שממש סובלת.

28/05/2011 | 19:06 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

נועה שממש סובלת שלום, זו באמת שאלה לגביהשן שגורמת לך לכ"כ הרבה כאב. קשה לי לענות על השאלה אם צריך לעקור כיוון שאני לא רואה את כל הנתונים מולי ובעיקר צילום רנטגן. נשמע לי שהיית אצל מומחה לטיפולי שורש. אם אכן כך, תשמעי מה דעתו כיום ותחליטי אם את רוצה התייעצות עם מומחה נוסף לטיפולי שורש לפני ההחלטה על עקירת השן או המשך טיפול. במידת הצורך, אשמח להמליץ לך על מומחה/ית. בהצלחה

28/05/2011 | 22:01 | מאת: נועה

על מי היית ממליץ לי כמומחה לטיפול שורש החיפה ו/או בקריות. תודה ושבוע טוב נועה

מנהל פורום שיקום הפה