שבר בשן קדמית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

26/05/2011 | 00:27 | מאת: מר

אשמח לייעוצך- בני בן העשר נפל נפילה חזקה מאוד על פניו, כתוצאה ממנה נגרמו לו חבלות שטחיות בפנים, פצעים בשפתיים ושבר נרחב בשן. מיד לאחר הפציעה, לקחתי את הילד לרופא שיניים שטען שיש לבצע במקום טיפול שורש. כעת, ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. איך ניתן להקל על הילד את הכאבים החזקים? 2. איך ניתן להקטין את רגישות השן (הילד לא מוכן לשתות מים אפילו, בטענה שהמים מגרים את העצב)? 3. אם אכן יבוצע טיפול שורש, עד כמה הוא יעיל ובא בהתאמה אסטטית? 4. מתי ניתן יהיה אפשר להתחיל בטיפול שורש? 5. האם השן תהיה רגישה "לנצח"? 6. יש איזו שהיא דרך לעזור לו? הוא כאוב מאד, לא מסוגל לאכול או לשתות, הנזק האסתטי מפריע לו מאד. מצטערת על סירבול השאלות, פשוט- אמא מודאגת

26/05/2011 | 17:47 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שלום, אני מניח שהחבלה קרתה ממש בשעות האחרונות. יש לתת לילד אקמות נגד כאבים. לקחת אותו ליעוץ אצל מומחה/ית לרפואת שיניים לילדים בהקדם האפשרי. להם הניסיון הגדול ביותר בטיפול בחבלות כאלה. השן לא תיהיה רגישה עוד להרבה זמן וכשיגדל (17-18) יהיה ניתן לבצע כתר חרסינה אסתטי אם יבוצע טיפול שורש. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה