כתרים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

04/02/2011 | 14:31 | מאת: לילי

רציתי לשאול האם זה נורמלי שכאשר מרכיבים כתר קבוע והוא יצא גבוה מדי משחיזים מהשיניים למעלה כדי להתאים את הגובה? וכאשר השחיזו לי את השן היו לי כאבים ממש חזקים והרופאה טוענת שאלה כאבים של טיפול שורש, כי יש בשן סתימה מאוד עמוקה. השן מאוד רגישה, אך אין כאבים בלילה והסתימה הוחלפה לפני כשנה ולפני שהורידו קצת מגובה הסתימה לא היו כאבים כלל. האם למהר לטיפול שורש או זה משהו שיכול לעבור?

05/02/2011 | 00:14 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

לילי שלום, יש מצבים שנוגעים בשן נגדית לכתר כדי לבצע התאמה מדוייקת. מסירים פחות ממילימטר ובד"כ משיחזור שנמצא בשן. במצב שנוצר, אני ממליץ להמתין שבוע שבועיים ולראות אם הרגישות בשן חולפת. במידה ולא, יתכן שצריך טיפול שורש. בברכה

05/02/2011 | 12:01 | מאת: לילי

תודה רבה על התגובה המהירה. העניין הוא שבאחת השיניים שהיא השחיזה לי יש כבר טיפול שורש וגם שם אני אצטרך כתר ואם גם הוא יהיה גבוה, אז היא תשחיז מהכתר למטה? נשמע לי קצת לא הגיוני...

מנהל פורום שיקום הפה