שן 26 .. היתה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

15/01/2011 | 12:16 | מאת: אלה

שלום לד"ר מיזיריצקי איתן עקרתי שן 26 (מקוה שאיני טועה, מדובר בעליונה אחרונה שמאלית) האם יש צורך בהשתלה מבחינה בריאותית. בנשך התחתון יש לי כתרים כך שבסגירת הפה למעשה נוצר חלל רייק בצד שמאל, האם יש לכך חשיבות או נזקים שעלולים להתפתח בשלב מאוחר יותר? המלצתך לגבי שתל או לא? ואל רק מבחינה אסטית. תודה מראש

15/01/2011 | 16:47 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אלה שלום רב, יש חשיבות להשלמת השן החסרה כיוון שזו שן טוחנת ופעילה מאוד בפעולת הלעיסה. חסרונה יורגש הן מבחינת העומס על השיניים הסמוכות והן כתוצאה אפשרית של תזוזת שיניים בלתי רצוייה לחלל שנותר במקום השן החסרה. בהחלט ממליץ לך לקבל יעוץ מרופא מנוסה או מומחה לגבי שתל במקום השן החסרה. בברכה

18/01/2011 | 19:56 | מאת: אלה

שלום שוב, בהתייעצות עם הרופא שעקרה לי הוברר לי כי מדובר בשן מסד 7 .לפי דבריה אין צורך בשתל ובמידה ואעשה שתל יהיה צורך גם בהרמת סינוסים, לדעתה אין חשיבות במקרה ספציפי שלי בשתל, לעומת זאת רופא אחרת ממליצה למרות העלות הגבוה לעשות שתל, מפני שכפי שסיפרתי יש כתרים למעלה ולמטה בנשך של העקירה. אני מבולבלת! במידה ויש לעשות שתל האם יש חשיבות לפרק הזמן מרגע העקירה (שנעשתה עקב דלקת שהיתה במקום) ועד לעשיית השתל עצמו?תודה

19/01/2011 | 07:20 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אלה שלום, יש חשיבות לזמן מיום העקירה ועד להשתלה. רצוי לא להמתין יותר מחודש חודשיים כיוון שהעצם נספגת. אם את מבולבלת תקבלי חוות דעת ממומחה לשיקום הפה שאולי יעשה לך סדר בתוכנית הטיפול. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה