כתרים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

29/12/2010 | 07:33 | מאת: מאיה

שלום, שתי שיני הקדמיות עם טיפולי שורש. האחת עברה טיפול שורש רק לאחרונה וצבעה צהוב והשניה שעברה טיפול שורש לפני הרבה שנים כבר השחירה, הושחזה ומלאה בשיחזורים. אני יודעת שלשן זאת יתאים רק כתר. האם אפשרי לעשות בשן אחת כתר ובשניה שהצהיבה רק הלבנה פנימית וציפוי? האם זה יראה אסתטי? אני מאוד פוחדת מכתרים קדמיים, כי כבר יצא לי לראות חניכיים מושחרות מעל ואני לא רוצה להסתכן בשתי השיניים ,אז לפחות רק באחת. מה דעתך? תודה.

29/12/2010 | 09:20 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מאיה שלום, אכן רואים רבות כתרים קדמיים עם "פס שחור" במפגש שלהם עם החניכיים. לרוב זו תוצאה של ביצוע לא נכון ושימוש בחומרים לא מתאימים לשיניים קדמיות. בכתרים בקדמיות אני משתמש בעיקר בכתרי חרסינה על בסיס זירקוניה ללא מתכות כלל כך שזהו השיחזור האסתטי ביותר והפחות מפריע לחניכיים. כמובן נדרש שיהיה לצידי טכנאי מעבדה אומן ומובחר. ניתן לבצע באחת כתר ובשן השנייה ציפוי חרסינה. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה