מבנה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

22/12/2010 | 00:51 | מאת: שלום

שלום ד"ר יש לי שתי הצעות לטיפול בשיניים קידמיות כשאחת מהן מציע לי הרופא מבנה יצוק ורופא אחר מציע לי מבנה מסיבי זכוכית רציתי לשאול מה עדיף מבחינה בריאותית לשיניים ולחניכיים וכן במידה ובעתיד אצטרך חידוש טיפול שורש עם איזה מבנה יהיה יותר קל לפרק אם בכלל כמו"כ יש לי נסיגה מעט בחניכיים ורופא אחד ממליץ לי לעשות הבקעה מאולצת והשני לא עושה את זה ופשוט ימשוך את הכתר עד איפה שהחניכיים הגיעו אני שואל מבחינה בריאותית איזה סיכון יש בהבקעה והאם מבחינה בריאותית זה עדיף על פני עשיית כתר גבוה יותר

22/12/2010 | 09:19 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שלום רב, כמובן ההחלטה לגבי חומר ממנו עשוי מבנה נתונה בידי הרופא ובהתאם לכל מקרה ומקרה. בכל מקרה, במידה ותזדקק לחידוש טיפול שורש ויש לך מבנה יצוק המודבק בתוך תעלת השורש, רצוי לשקול ניתוח אפיסקטומי ע"י מומחה/ית לטיפולי שורש עם מקרוסקופ ולא להסתכן בנזק כתוצאה מחילוץ המבנה.לגבי מיקום החניכיים והבקעה מאולצת, יש לבחון את הנתונים ברמה האסתטית וגובה החיוך שלך וגם מצבה הפריודונטלי של השן על מנת להחליט. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה