דלקת חניכים מתחת לכתר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

09/12/2010 | 21:44 | מאת: אלה

חידשתי טיפולי שורש ועשיתי גשר-כתר על שלושה שיניים עליונות מצד שמאל (ניראה לי מדובר בשן מס' 36 האחרונה אצלי) מידי כמה חודשים יש לי נפיחות בחיניכים ליד שן שציינתי ועד כה נטלתי אנטיביוטיקה, בעבר הרופא בדקה וטענה שזו תגובה למצב הנפשי שבו הייתי (מחלת הסרטן ומוות של אבי...) ועכשיו הנפיחות חזרה והכאבים, הפעם בעזרת צילום נוסף הרופא טוענת שיש לי דלקת חניכים פנימית לשן שציינת, המלצתה לחתוך את הגשר (השן המדוברת היא האחרונה בשורה ועליה מולבש סוף הגשר כתר) ופשוט לעקור את השן האחרונה ולהלביש במקומה שתל. לא ברור לי ממה נובעת אותה דלקת? אך ניתן לחתוך גשר של שלשה ולהשאירו עדין שלם? וכמובן שאצטרך שתל כי יש לי שן מקבילה לה למטה. מה דעתך? תודה מראש

10/12/2010 | 12:25 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אלה שלום רב, מאוד קשה לענות לך תשובה ספציפית כיוון שאני חייב לראות צילום רנטגן ולבצע בדיקה קלינית כדי להחליט אם שן היא מיועדת לעקירה או לא.ברור שאם יש שן נגדית מלמטה, רצוי מאוד לבצע שתל למעלה ולבנות עליו כתר חרסינה. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה