שיקום פה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

08/12/2010 | 23:23 | מאת: לנה

שלום בעבר לא הקפדתי במיוחד על צחצוח שיניים ואצל רופא שיניים איני מבקרת כלל.עתה בגיל 22 חסרות לי שיניים,השיניים שנמצאות מחוררות,החניכיים מודלקות ויש לי כתמים על הלשון שאני לא בטוחה אם זה קשור. מצב היגיינת הפה שלי מאוד מביך אותי.אבל אני מתביישת להראות את הפה שלי לרופא שיניים וגם אין לי כרגע את האמצעים הכלכליים לבצע שיקום פה. הייתי רוצה לדעת האם יש איזשהם הליכים רפואיים שיכולים לעכב את רקבון הפה שליעד שאוכל לממן טיפול מלא וכמו"כ קראתי איפשהו שבעיות רפואיות בשיניים אם לא מטופלות נודדות למקומות אחרים בגוף.רציתי לדעת אם בגילי אני צריכה לדאוג מנדידה שכזאת או שמדובר בתהליך של שנים. בתודה מראש לנה

09/12/2010 | 00:13 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

לנה שלום, קודם כל אני ממליץ לך לטפל בחורים בשיניים ולסלק את כל מוקדי העששת בפיך וזאת על מנת למנוע הדבקה של שיניים נוספות בחיידקים. במקביל להגיע לשיננית ולנקות היטב את השיניים ולרפא את החניכיים ובכך ישתפר מאוד מצב ההיגיינה האורלית שלך. זה כבר יתן לך הרגשה טובה יותר ואולי יבלום את התקדמות התהליך השלילי וימנע מחיידקים להגיע למקומות אחרים בגופך. בהמשך, לפי היכולת תבצעי השלמה של שיניים חסרות. בהצלחה

מנהל פורום שיקום הפה