בסיס הכתר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

25/09/2010 | 21:42 | מאת: ברק

דר שלום האם כתר על בסיס מתכת עשירה יותר (חצי אצילה) בהכרח אסטטי יותר בריא ועמיד יותר לאורך זמן לעומת כתר על בסיס מתכת רגילה? מה יתרונותיו של החצי אציל מול כתר רגיל? שמעתי ממספר רופאים כי ההבדלים בינהם זניחים עבור מטופל אינם בהכרח אסטטים יותר ואינם מצדיקים תוספת מחיר עבור בסיס חצי אציל מה דעתך בסוגיה זו?

04/10/2010 | 18:19 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

באחוז קטן מהאוכלוסיה נתגלתה אלרגיה למתכות רגילות" " או מתכת בסיס.כיוון שבדרך כלל שני סוגי המתכות (חצי אצילות ובסיס) הם אפורים, אין הבדל אסתטי ביניהן. לידיעתך, קיימים כתרים ללא מתכות כדוגמת זיקוניה שהם גם אסתטיים יותר וגם אינם מגרים כלל את הרקמות, אך יותר יקרים. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה