שיקום הפה וטיפולי שיניים רבים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

02/12/2007 | 09:35 | מאת: אריאלה

בעלי נמצא בטיפול שיניים במרפאה של קופת חולים לאחר הזנחה מצידו של כ10 שנים. בטיפול נעקרו שורשים בלסת העליונה+4 שיניים קדמיות שהיו למעשה כתרים ישנים. חוץ מזה הוא היה אמור לעבור עקירה של שורש בלסת התחתונה וכאשר התור נדחה רופא אחר, מומחה לטיפולי שורש, עשה טיפול שורש גם בשורש שהיה אמור להיעקר וכתוצאה מכך השורש נשאר בפה ויוכל לשמש כבסיס לכתר. השאלה היא, אפילו שכבר מאוחר מדי, וזה יותר בשביל השקט הנפשי שלי, אולי לא היה צורך בעקירת 4 השיניים הקדמיות העליונות אלא אפשר היה לשקמן? האם זה משהו ברור וכל רופא רואה אותו דבר ומחליט אותו דבר כשמסתכלים על צילום סטטוס או פנורמי או שזה נתון בעצם לשיקול דעת של רופא וניתן להתפרש בצורות שונות?

03/12/2007 | 15:57 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אריאלה שלום רב , כמובן אין באפשרותי להביע דעה מקצועית כי אין לי מידע קליני או רנטגני על השיניים שנעקרו. לא כל רופא רואה אותו הדבר כשהו מסתכל על צילום רנטגן או על שיניים של מטופל ולכן מומלץ בחום בבעיות של שיקום פה בהן יש לך ספקות או דעות שונות של מספר רופאי שיניים - לטפל אצל מומחה לשיקום הפה עם רשיון מומחה מטעם משרד הבריאות.

מנהל פורום שיקום הפה