החלפת סתימות שחורות בלבנות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

17/07/2010 | 15:23 | מאת: דודי

שלום דר מיזריצקי, כל השיניים שלי עם סתימות שחורות אין לי שן בפה ללא סתימה כולל תוחנות .קדמיות עליונות בקיצר הפה שלי נראה זוועה האם ניתן להחליף את הסתימות ללבנות גם בתוחנות ובכל השיניים הפנימיות בלי שייגרם נזק לשיניים ? ועוד האם נכון שסתימות שחורות חזקות יותר ומחזיקות מעמד יותר מסתימות לבנות לכן גם ממליצים לעשות אותם בתוחנות ובשיניים בחלק הפנימי של הפה תודה מראש

17/07/2010 | 18:38 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

דודי שלום, כבר שנים רבות שאינני מבצע סתימות אחוריות ממתכת (אמלגם) כיוון שהחומרים הלבנים שקיימים כיום חזקים ומתחברים חיבור כימי לשן וכך מחזקים אותה לעומת סתימות מתכתיות שרק תפוסות מכנית בתוך חלל השן. ניתן בהחלט להחליף את הסתימות המתכתיות הישנות ולעיתים קרובות אף מומלץ ואם רופא השיניים מקצועי ביותר, גם יקפיד לא לפגוע בשן בזמן החלפת הסתימות. התוצאה האסתטית היא מרשימה ביותר וכדאית. בברכה

מנהל פורום שיקום הפה