כמות עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

27/11/2007 | 13:28 | מאת: ריקי

האם שתלים מונעים מהעצם להספג? כלומר פה ללא שן וללא שתל - אזיי העצם באיזור תיספג ואילו אם ישתילו שתל - הספיגה תעצר ????? האם שתל - שהינו גוף זר גורם לעצם להיווצר או בעצם לא להיספג? ( להיספג = להיעלם?)

28/11/2007 | 08:03 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ריקי שלום, עצם הלסת נשמרת כשיש שיניים כיוון שעצם ממשיכה להבנות תחת פונקציה: כוחות הלעיסה מועברים דרך השיניים לעצם ומגרים אותה לבנייה ושיחלוף מתמיד. כשאין שיניים עצם הלסת נספגת בקצב משתנה אך מתמיד לאורך החיים. כשיש שתלים ושיקום על גבם, שוב מועברים כוחות לעצם ושוב יש בנייהשל עצם.

28/11/2007 | 22:46 | מאת: ריקי

תודה על התשובה נספגת = נעלמת ? מה קורה לעצם אם יש דלקת זמנית עקב בעיית חניכיים או שורשי השן?האם ברגע שתעלם הדלקת העצם שנספגה תתחדש?

מנהל פורום שיקום הפה