שיקום שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

25/11/2007 | 21:53 | מאת: עמית

עקב חוסר ותיק בתוחנות תחתונות וצמחונות(הרבה ירקות )ונטייה משפחתית נשחקו לי השיניים,עד לקשיים בלעיסה,אך אין חורים או רגישויות, בקשתי להתקין תותבת במקום התוחנות התחתונות,אך כאן החיים החלו להסתבך הרופא התחיל עם ,"הרמת מינשך" "שיקום סגר"והסתבר שזה לחלוטין לא טיפול פשוט תותבת וגמרנו, מסתבר שרצוי וראוי להכין תותבת זמנית והגבהות זמניות של שיניים קדמיות ולבחון כל זמן מה ,,את הגובה הרצוי ותגובת מפרקי הלסת,טיפול ארוך ואיטי, שאלתי? הטיפול הבנתי צריך להתבצע ע"י מומחה בשיקום פה,אבל ישנו הבדל אדיר בעלות בין רופא פרטי לשיקום פה ורופא "מכבי לשיקום פה"הפרטי עולה פי 4 מ"מכבי" היות ואמצעי הכספיים מוגבלים ברור שקוסמת לי הצעת מכבי,אך השאלה היא ,האם זה מרצדס לעומת מיצובישי או מרצדס לעומת גרוטאה,האם מרפאה ציבורית כמו מכבי בכלל מאפשרת לרופא השיקום שפועל במיסגרתה לבצע את הטיפול האיטי וההדרגתי המתבקש בבעייתי,

26/11/2007 | 19:46 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

עמית שלום, שיקום פה המערב שינויים במימד האנכי של השיניים "הרמת מנשך" זהו טיפול אשר, כפי שהגעת לבד להבנה הזו, רצוי מאוד שיבוצע ע"י מומחה לשיקום הפה בתנאי הטיפול הנוחים ביותר, דהיינו שיעמדו לרשות הרופא הזמן והמעבדה המתאימה. דברים אלה בהחלט מייקרים את הטיפול, אך מול זה עומדת התמורה הגבוהה שהמטופל מקבל.

30/11/2007 | 13:13 | מאת: עמית

הומלץ לי על טיפול במרפת סגר של אונברסיטת תל אביב ,הבנתי שהטיפול מתבצע בהשגחת מומחים מהדרגה הראשונה ומבוצע ע,י רופאיי שיניים בהתמחות, אני מבין שעקב הלימוד כל פגישה לוקחת הרבה זמן,אך האם הטיפול באוונברסיטה ,לוקח יותר זמן גם מבחינת מספר הפגישות? האם אכן זה פיתרון לטיפול מורכב באיכות גבוה ותקציב יחסית נמוך?

מנהל פורום שיקום הפה