כובד נורא של גשר חרסינה מתוכנן (?)

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

12/12/2009 | 11:58 | מאת: צרה מאוד וקטנה

שלום רב, לא מצאתי כתבה או התייחסות כלשהי של רופאים לחשיבות משקל גשר הכתרים. אמש הודעתי לרופא המטפל בי שהנני מסרבת לשיקום (חרסינה על גבי מתכת שאינני יודעת מהיא, לסת עליונה 14 שיניים ולי 7 שתלים תקינים) לאחר שבמקרה לקחתי ביידי את בסיס השיקום שהוא מתכת לפני יציקת החרסינה וחשתי את המשקל הנורא. טענתי לפני הרופא (מתחושת ליבי) שמה שצפוי לי הוא שהכובד המטורף הזה ימשוך או יגרום לשחיקת השתלים, כלומר שתוך תקופה קצרה תמוטט הלסת שלי אבל גשר החרסינה שיצוק חזק כל כך ישאר שלם ואז יטען שאני לא טובה, כי החרסינה לא נפגעה אבל השתלים יצאו ממקומם...., דרשתי פתרון באמצעות שיקום פחות כבד. אנא, אלו חומרים נוספים קיימים למטופלים שהלסת שלהם סבירה אבל עדינה מאוד, אין לי עצמות חמור שיחזיקו משקל כבד שכזה.

12/12/2009 | 17:07 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

רוב הסיכויים שהלסת שלך תעמוד במשקל הכתרים וכך גם השתלים שלך. שחזור קל יותר עשוי מזירקוניה ומטיטניום, לשם כך נדרשות מעבדות מיוחדות, לעיתים בחו"ל בתהליך יקר משמעותית ביחס לכתרי חרסינה על בסיס מתכת קונבנציונלים שהם הטיפול השגרתיוהמוכר.

מנהל פורום שיקום הפה