שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

04/11/2007 | 17:40 | מאת: משה

שלום נשלחתי לביצוע הארכת כותרת ללא כתר זמני. קראתי שאין זה מקובל וקודם כול צריך לעשות כתר על מנת לדעת את מידות לצערי, קראתי על כך לאחר הפרוצדורה. שאלתי האם במידה וחתכו יותר מידיי יש לחניכיים יכולת השלמה האם זו רקמה שגדלה, ויכולה לשקם את עצמה ? כמה זמן לחכות עד לריפוי על מנת לשים את הכתר הזמני ? ומה מידת הנזק ? תודה

05/11/2007 | 10:22 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

משה שלום, אכן מקובל לבצע הארכת כותרת קלינית לאחר הכנת הכתר הזמני ולאחר הניתוח מאריכים את גבולות הכתר לפי הגבול החדש של ההשחזה של השן. אין ביכולתי לדעת מה מידת הנזק, אם בכלל, אבל רצוי תוך שבוע-שבועיים מהניתוח להתקין כתר זמני כדי שהחניכיים לא יתפסו שוב ובטלו את השפעת הניתוח.

מנהל פורום שיקום הפה