חוסר שיניים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

27/07/2009 | 09:52 | מאת: משה

שלום, א: מה ניתן לעשות במקרה של חוסר שיניים 13,14,15,17,18 (לסת ימנית עליונה) מלבד פיתרוןרק של שתלים? (האם ניתן לעשות גשר, האם ניתן לעשות תותבת עם חיבור "טיק טאק" או חיבור "דולדר בר"? ב: שאלה כנ"ל ,במקרה של חוסר שיניים 24,26,27,28(לסת שמאלית עליונה)? ג: אולי יש פיתרון משולב לשאלות א,ב? (הכוונה לחוסר שיניים היא שהשיניים האלה חלקן חסר וחלקן עתיד להיעקר) המצב בלסת התחתונה לא יותר טוב אבל כנראה אשאל בהמשך. בברכה ותודה מראש: מוקו (בלי ש)

27/07/2009 | 19:21 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

מוקו שלום רב, על מנת לייצר לך תותבת חלקית יציבה, אין מנוס מהוספת שני שתלים לפחות, וחיבור עם מחבר של התותבת לשתל. יש לתכנן נכון את תוכנית הטיפול כדי שלא תסבול בעתיד.

28/07/2009 | 09:24 | מאת: משה

שלום ד"ר ותודה על התשובה. האם ניתן לקבל התיחסות בהמשך לשאלה הנ"ל בקשר לגשרים. מהו "אורך" גשר תלוי מקסימאלי? כלומר למשל האם בין שיניים 12 ל16 ניתן לעשות גשר בלי תוספת שתלים? או חייבים איזה שתל בדרך? בברכה ותודה מראש.

29/07/2009 | 07:04 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אין אפשרות לבצע גשר כל כך ארוך וחייבים שתלים באמצע.

מנהל פורום שיקום הפה