גשר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

22/06/2009 | 12:32 | מאת: יעל

היה לי גשר על שלוש שיניים, שלא הודבק סופית. אתמול נאלצתי לעקור את השן האמצעית מבין השלוש. הרופא מתכוון להחזיר לי לפה את אותו הגשר, ומאחר שכעת חסרה השן האמצעית, הוא מתכוון לסתום את החלל של הכתר האמצעי מבין השלושה שמרכיבים את הגשר בחומר כלשהו, שהרי כעת חסרה השן האמצעית לעומת קודם. שאלתי: האם זהו פתרון טוב? האם החומר שיסתום את הכתר ושיהיה במגע עם החניכיים לא יגרום לדלקות? האם החומר לא יישטף? האם רצוי מאוד לעשות גשר חדש , שיהיה מותאם למצב החדש של חוסר השן האמצעית ולעבור שוב מדידות ולשלם שוב על גשר? או שמא הפתרון שהרופא מציע לא ייצור בעיות ואפשר להסתפק בו? תודה מראש על תשובתך.

22/06/2009 | 15:45 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

יעל שלום רב, אחרי עקירת שן החניכיים מתכווצים והעצם מעט נספגת באזור העקירה. כתוצאה מכך במשך כחצי שנה מיום העקירה חלים שינויים קלים באזור. לכן מומלץ להמתין מספר חודשים אחרי העקירה עד למידות לגשר חדש במידה ויבוצע. ברור שזה הפתרון הנכון ביותר במקרה שלך, אבל אם מסיבה כלכלית את בוחרת באופציה של הדבקת חומר לכתר של השן שנעקרה, יש לדעת שכעבור מספר חודשים יש להוסיף חומר בתקוה שהוא יחזיק שם לאורך זמן ושילוטש היטב ע"י הרופא כדי לא לגרום לגרוי בחניכיים. בהצלחה.

מנהל פורום שיקום הפה