החלפת רופא משקם באמצע הטיפול

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

03/04/2009 | 01:08 | מאת: אריאלה

שלום ד"ר השאלה מתייחסת לשן שבוצע בו טיפול שורש והתקנת מבנה: האם יש בעיה ספציפית אם רוצים בשלב זה לעבור לרופא אחר לצורך המשך השחזור והשיקום? כלומר, האם רופא החדש שנבחר יכול להביע הסתייגות לגבי אופן התקנת המבנה כפי שבוצעה ע" הרופא שביצע את זה?

03/04/2009 | 17:27 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

אריאלה שלום, כן, רופא יכול בהחלט להסתייג מקצועית מאיך שבוצע טיפול שורש או מבנה ע"י עמית שלו למקצוע כיוון שהוא הולך לבנות כתר על אותה תשתית שאם לא תקינה, יכולה להכשיל את עבודתו בעוד זמן מה. חג שמח, ד"ר איתן מיזיריצקי

06/04/2009 | 00:44 | מאת: אריאלה

ד"ר ראשית תודה על המענה המהיר טיפול שורש בוצע ע"י מומחה לטיפול שורש והמבנה ע"י מומחה לשיקום, כך שמבחינתי עשיתי כמיטב יכולתי להיות אצל רופאים מומחים ומנוסים. מבחינה מקצועית בחרתי ברופאים מומחים, חשבתי ששווה לשלם קצת יותר בשביל השקט הנפשי. אבל שכחתי שרופא הוא סך הכל בן אדם ויש לו גם אישיות. אז מה עושים אם נופלים עם רופא עצבני למשל? מה עושים למשל אם הרופא לא רגיש לצורכי המתרפא (לשם דוגמא מתעסק עם איזה ריהוט חדש שקיבל באמצע הטיפול תוך כדי קיטור לסייעת שהוא לא מרוצה מהריהוט. אי אפשר אפילו לסמן לו אם משהו מפריע, הוא מרוכז במשהו "חשוב" מבחינתו, מי זה המטופל החוצפן שמעז להפריע? סליחה אם זה נשמע ציני אבל זו דוגמא להתרחשות באחת מהפעמים שביקרתי במרפאה (אגב, אני מרגישה בנוח לספר את האמת על כל הכיעור שבנעשה משום שאינני מציינת שמות ולכן איש לא יוכל לדעת מי הרופא). אם כך הם פני הדברים, אז ברור שהייתי רוצה להחליף את רופא המשקם.מה? האם נגזר עלי להמשיך לסבול בגלל שלא היה לי מספיק שכל או מזל כדי לברר או לדעת על האישיות של הרופא המשקם? למען ההגינות אציין שהרופא שביצע את טיפול השורש היה מרוכז בטיפול ורגיש ובהחלט הייתי ממליצה עליו לאחרים, אבל הטיפול מתמשך עם הרופא המשקם שמבחינתי הייתי שמחה לסיים איתו קשר טיפולי בצורה מכובדת ומכבדת. מה עושים? ד"ר מה אם נניח שהרופא החדש מעדיף מבנה שהותקן באופן אחר? יש אולי בכ"ז פיתרון? האם לדעתך בגלל טיפול השורש והמבנה צריך להישאר אצל הרופא שאינו מתאים? אז להישאר וגם לבצע שתלים וגשר אצל אותו רופא בגלל מבנה בשן שעברה טיפול שורש? סליחה על האריכות אבל אני דואגת כל הזמן, כל כך רוצה להשתחרר כבר מהמצב ההזוי הזה.

מנהל פורום שיקום הפה