נפילה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

30/10/2007 | 04:23 | מאת: lior

שלום אני בת 21 ולפני שלוש שנים בערך נפלתי על הפנים וספגתי חבלה רצינית בשתי שיניי הקדמיות-האחת יצאה שלמה ממקומה והשניה נשברה .באותו היום טופלתי והחזירו את השן שיצאה חזרה למקומה, שמו קיבוע ,בהמשך עשו טיפול שורש לשתי השיניים +השלמה ואפשר להגיד שהצילו לי את השן שיצאה כי זו נקלטה הייטב עד היום . הבעיה היא שלפני הנפילה ההיא הייתי ממש לפני החלטה לבצע יישור שיניים כי שתי השיניים שנפגעו הם בולטות במיוחד מקשת הפה ובכלל לא נפגשות עם השיניים התחתונות בסגירה ,מראה מאוד סוסי ולא אסטתי וכעת נשללה ממני האופציה ליישור מעצם הפגיעה. לא מספיק זה גם השיניים מאוד האפירו!מה שיוצר בעיה כפולה. רופא השיניים שלי ופה בעצם באה ההתייעצות הציע בשביל לפתור את בעיית הצבע והעיקום לעשות גשר על ארבעת השיניים הקדמיות עם כתרים -הוא הכניס את שתי השיניים הבריאות הצדדיות לתמונה כי הוא טוען שרק כך יוכל בעצם להכניס את השיניים הבולטות פנימה ע"י עיצוב הפרונט מחדש כי אם יעשה על שתי הקדמיות בלבד כתרים אז אין מקום בפה להכניס אותן פנימה בגלל צפיפות שיניים ולא יושג יישור .מה דעתכם על רעיונו של הרופא לא חבל על להרוס שתי שיניים בריאות ע"י טיפולי שורש והשחזה אגרסיבית(ככה הוא תיאר)? האם יש אולי פתרון אחר?

31/10/2007 | 10:14 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

ליאור שלום, בד"כ קשה לתקן בצורה מושלמת עמדה לא נכונה של שיניים ע"י השחזה וכתרים ללא טיפול אורתודונטי (ביחוד כשהן משמעותית מחוץ לעמדתן הרצויה בקשת השיניים). יחד עם זאת, באמצעים פרותטים, יתכן מאוד שיפור במראה האסתטי וכמובן בצבע השיניים. מול זה עומד "המחיר" הביולוגי של טיפולי שורש בשיניים בריאות. ההחלטה קשה ומומלץ להעזר בחוות דעת של מומחה לשיקום הפה. אני מפנה אותך לאתר האיגוד לשיקום הפה: www.dental.org.il

מנהל פורום שיקום הפה