סוגי שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

26/10/2007 | 07:42 | מאת: יעל

מהו סוג השתל הטוב ביותר? ובאופן כללי במה נבדלים שתלים אלו מאחרים?

26/10/2007 | 09:54 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

יעל שלום, קיימים עשרות סוגי שתלים וחברות שונות בעולם, כך שקשה להצביע על השתל הכי טוב. ישנם גם שתלים תוצרת הארץ אשר משווקים בהצלחה רבה בכל העולם, כולל בארה"ב. חשוב שלשתל יהיה אישור של ה-FDA האמריקאי. אולי יותר חשוב מסוג השתל זה הגורם האנושי: רופא השיניים, מיומנותו ומומחיותו בתחום השתלים ושיקום על גבי שתלים.

08/12/2007 | 08:16 | מאת: שתל דנטלי - יש הבדלים!

לפי התגובות של הרופאים בפורומים השונים ניתן להבין כי ידי הפלא של רופא השיניים יכולות להחדיר כל בורג לעצם וזה יצליח ! הרי הכי חשוב לפי מה שהם כותבים זה הידע,הנסיון והידים הטובות של הרופא. כנראה החברות הגדולות בעולם בתחום זה,דוגמת שטראומן,נובל ביוקר,3i,astra..זורקות לפח מאות מליוני דולרים בשנה על מחקר ופיתוח. מתרפאים יקרים , אל תיפלו בפח הזה. יש חברות גדולות ומובילות בתחום מבחינה מדעית,נסיון של 30-50 שנה, מלאי לשנים קדימה של חלקים שונים וגם מלאי של חלקים משנים עברו אשר כבר לא מיוצרים כיום אבל השתלים נימצאים בפה המתרפאים. החישוב הוא פשוט - הרופא קונה שתל זול ומרוויח עליו הרבה יותר. שתל טוב עולה יותר ועליו הרופא בד"כ מרוויח פחות. רופא אשר משתש בשתל זול (שעולה לו בערך 200-450 ש"ח ) יודע בדיוק מה הם אחוזי הכישלון של שתלים אילו, אבל למה לדאוג , תמיד אפשר להגיע למתרפא שזאת פעם ראשונה שכזה כישלון/דחיה של שתל שהוא רואה. השתלה דנטלית זה ניתוח לכל דבר, שווה להשקיע ברופא טוב,שתלים טובים וטכנאי שיניים עם נסיון בשחזורים על גבי שתלים. קיבלתם הצעה לגבי שתל מסויים, תכנסו לאתר האינטרנט של היצרן, תבדקו איפה הוא מייצר, כמה שנים הואבשוק הדנטלי ( 5-10 או 20-50 ?!),איזה % מהשוק העולמי יש לו אם בכלל....

מנהל פורום שיקום הפה