חימצון שן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

18/06/2008 | 10:10 | מאת: שירי

שלום רב, האם טיפולי חימצון לאורך שנים בשן שעברה טיפול שורש והשחירה, יכולים להרוס את העצם או לגרום לסדק בשן? האם יכול להיות שכתוצאה מחימצון יש צורך לעקור את השן ולבנות מחדש את העצם? אם כן, מדוע ממשיכים להשתמש בחומר מחמצן להלבנת שיניים?

18/06/2008 | 15:50 | מאת: ד"ר איתן מיזיריצקי

שירי שלום, הבהרת שיניים בד"כ אינה גורמת לנזקים בלתי הפיכים ולרוב תופעת הלוואי המקובלת יכולה להיות רגישות חולפת בשינים. אך בהבהרה פנימית, כשמכניסים החומר לתוך השן (במקרים בהם יש טיפול שורש והשן השחירה אך לא עושים כתר), ישנם סיכונים גדולים יותר כגון ספיגת שורש השן.

מנהל פורום שיקום הפה