שבירת שן - תיקון כיצד אם בכלל

דיון מתוך פורום  שיקום הפה

07/05/2016 | 22:31 | מאת: מיכל

שלום רב, כתוצאה ממכה חזקה שחטפתי תוך כדי שתיה בכוס זכוכית כבדה שנדחפה ישירות לפה ולשיניים שלי, נחבלה השן הקדמית ונפלה ממנה חתיכה קטנה (אולי 15%). רופא שיניים רק נתן מבט ואמר כי יש לחכות כשבועיים לאפשרות בשיקום אסתטי (בחומרים מרוכבים) אך נראה היה לו כי אין נזק נוסף לשורש. שאלתי - כיצד ניתן למלא את החסר בשן ואם בכלל חובה לעשות זאת מסיבות בריאותיות, מעבר לאסתטיות. משיטוט באינטרנט ראיתי שחומרים מרוכבים, איתם כנראה אותו רופא רוצה לעבוד, אינם כה מומלצים מכיוון שאינם "לכל החיים" וגם צבעם מתחלף עם השנים. אם כך עדיף ציפוי קרמי? אשמח להמלצתך. תודה מראש

מיכל שלום אכן מקובל להשלים חוסר בשן קדמית בעזרת חומרים מרוכבים כשהחוסר הוא קטן יבצע הרופא שחזור של השן בעזרת חומרים קומפוזיטים שחזור קדמי עשוי כהלכה נראה דומה לשן לפני השבר השחזורים הנ"ל מחזיקים בד"כ מס שנים ויש לחדשם מדי פעם ציפוים חרסינה מבוצעים במעבדה ודורשים מס ישיבות והם יקרים יותר משחזורי קומפוזיט כשיש דרישה אסטתית גבוהה ,וקיים אובדן חומר שן נרחב ,יש עדיפות לציפוי חרסינה. ההשלמה שאתה תעבור ,לא באה לפתור בעייה בריאותית ,שהרי רוב הסיכוים שלא נגרם נזק לשן. אני מניח שאתה לא היית רוצה להסתובב עם שן חזיתית שבורה ושאינה דומה לזאת שלידה בהצלחה ד"ר הכט גדעוו טל:03-5751688

מנהל פורום שיקום הפה